Het verkopen van je sloopauto

Wanneer de auto totaallos wordt verklaard, zijn er een paar opties waar je uit kan kiezen qua het ontdoen van de auto. Een hiervan is het verkopen van de sloopauto. Een afgekeurde auto verkopen kan namelijk nog steeds geld op leveren. In deze tekst gaan we kijken waarom het altijd een goed idee is om een sloopauto te verkopen.

Sloopauto

Er zijn verschillende manieren hoe een auto als totaallos gedefinieerd kan worden. De eerste heeft te maken met de staat van de auto. Als de auto gewoon echt niet meer werkt en zelfs niet meer gerepareerd kan worden, zal de auto als totaallos worden gekenmerkt. Het kan ook zijn dat de auto nog wel gerepareerd kan worden, maar dat de kosten van de reparatie vele malen duurder zijn dan de dagprijs van de auto. Er zijn bijvoorbeeld kosten van 6000 euro, maar de auto is nog maar zo’n 500 euro waard. Ook dan kan de auto totaallos worden verklaard. Dat betekent natuurlijk niet dat er niets gedaan kan worden met de nog werkende onderdelen.

Het verkopen van de sloopauto

Een sloopauto kan namelijk nog prima verkocht worden. De nog werkende onderdelen in een auto kunnen door andere autorijders gebruikt worden om hun auto te repareren. Dat de auto niet meer gemaakt kan worden, betekent natuurlijk niet dat alle onderdelen niet meer gemaakt kunnen worden. Je kan de auto op verschillende manieren verkopen. Je kan natuurlijk altijd zelf schatten wat de onderdelen waard zijn en deze verkopen via een online platform. Hierdoor heb je alles in de hand, maar weet je natuurlijk nooit zeker of alles ook verkocht wordt. Je kan er ook voor kiezen om de auto op te laten halen door een autosloop. Zij betalen voor de auto en halen hem op. Vervolgens verkopen zij zelf de onderdelen en houden zij dit geld ook. Je krijgt dus een prijs voor de gehele auto in plaats van de losse onderdelen.

Sloopauto verkopen Den Haag helpt je met bij het vinden van een betrouwbare koper voor je sloopauto en regelt daarbij het vervoer, de vrijwaring voor de verzekering en de afmelding bij de RDW.

Leave a Reply

Your email address will not be published.