Bijzonder transport over de weg

Bijzonder transport over de weg is soms wel eens nodig. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing van een vakantie park dan zie je veel zwaar transport voorbij komen. Alle huisjes moeten dan van het ene park naar het andere. Vaak is dit een hele grote organisatie om dit allemaal te regelen. Voordat zoiets gebeurd moet je ook overleggen met de gemeentes waar je door heen rijd. Soms krijg je dan ook politie begeleiding zodat er niets gebeurd en zodat het andere verkeer gewoon door kan gaan.

Speciaal transport

Als je aan speciaal transport denkt dan is dit niet één iets, het is een breed begrip. Het kan het vervoeren zijn van grote boten, schepen of kranen en nog veel meer. Als je zo’n soort transport nodig hebt kun je het beste een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Zij nemen dan het hele logistieke proces uit handen. Dit logistieke proces bestaat uit de volgende punten:

  • Het Transport
  • Het regelen van de juiste vergunningen, begeleiding en documentatie
  • De Op- en overslag
  • Het Regelen van laad- en losmateriaal
  • Voor- of na transport via een andere modaliteit zoals bijvoorbeeld schip of trein.

Exceptioneel transport

Wat is Exceptioneel transport? Het is het vervoeren van goederen dat gezien de afmetingen niet de regelgeving van wegvervoer kan naleven. Als zulke transporten moeten gebeuren zal er eerst een vergunning aangevraagd moeten worden  of een ontheffing bij de overheid. Een paar voorbeelden van zulke vervoeringen zijn machines en machine onderdelen, betonnen balken, windturbines en noem zo maar op.

AVET

Waar staat ‘AVET’ voor? AVET staat voor algemene voorwaarden exceptioneel transport. Bij exceptioneel transport zijn er andere voorwaarden dan bij een gewoon transport. Het bijzondere bij de AVET-regeling is dat de afzender en de vervoeder verplicht zijn om samen te overleggen hoe ze het gaan aanpakken en wie welke taken gaat regelen.  Er moet dan ook gedacht worden aan de extra werkzaamheden. Aan dit soort transport zijn namelijk verschillende dingen verbonden denk aan het laden, het stuwen, het lossen en je moet er soms voor zorgen dat verkeersbordentijdelijk verplaatst worden. Deze moeten daarna natuurlijk wel weer worden terug geplaatst.

Begeleiding bij speciaal transport

Soms is er wel eens transport dat te breed, groot of te lang is. Bij zulk transport zal er transportbegeleiding moeten worden ingeschakeld. Dit houd in dat er meerdere voertuigen met het transport meerijden. Deze voertuigen zorgen er dan voor dat alles goed gaan en zij proberen fouten en ongelukken te voorkomen. In Nederland zien we dat we voorlopen op andere landen in de EU op het transportbegeleiding gebied. Je kunt transportbegeleider worden je moet dan wel een speciaal examen doen. Na het doen van dit speciale examen en na het slagen hiervan mag je het verkeer stopzetten. Ook mag je wegen en snelwegen tijdelijk blokkeren en ook mag je de verkeersregels overtreden. Het is belangrijk dat je al deze dingen doet in het belang van de verkeersveiligheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze dingen onnodig doet.

Bron: MAAT

 

Het verkopen van je sloopauto

Wanneer de auto totaallos wordt verklaard, zijn er een paar opties waar je uit kan kiezen qua het ontdoen van de auto. Een hiervan is het verkopen van de sloopauto. Een afgekeurde auto verkopen kan namelijk nog steeds geld op leveren. In deze tekst gaan we kijken waarom het altijd een goed idee is om een sloopauto te verkopen.

Sloopauto

Er zijn verschillende manieren hoe een auto als totaallos gedefinieerd kan worden. De eerste heeft te maken met de staat van de auto. Als de auto gewoon echt niet meer werkt en zelfs niet meer gerepareerd kan worden, zal de auto als totaallos worden gekenmerkt. Het kan ook zijn dat de auto nog wel gerepareerd kan worden, maar dat de kosten van de reparatie vele malen duurder zijn dan de dagprijs van de auto. Er zijn bijvoorbeeld kosten van 6000 euro, maar de auto is nog maar zo’n 500 euro waard. Ook dan kan de auto totaallos worden verklaard. Dat betekent natuurlijk niet dat er niets gedaan kan worden met de nog werkende onderdelen.

Het verkopen van de sloopauto

Een sloopauto kan namelijk nog prima verkocht worden. De nog werkende onderdelen in een auto kunnen door andere autorijders gebruikt worden om hun auto te repareren. Dat de auto niet meer gemaakt kan worden, betekent natuurlijk niet dat alle onderdelen niet meer gemaakt kunnen worden. Je kan de auto op verschillende manieren verkopen. Je kan natuurlijk altijd zelf schatten wat de onderdelen waard zijn en deze verkopen via een online platform. Hierdoor heb je alles in de hand, maar weet je natuurlijk nooit zeker of alles ook verkocht wordt. Je kan er ook voor kiezen om de auto op te laten halen door een autosloop. Zij betalen voor de auto en halen hem op. Vervolgens verkopen zij zelf de onderdelen en houden zij dit geld ook. Je krijgt dus een prijs voor de gehele auto in plaats van de losse onderdelen.

Sloopauto verkopen Den Haag helpt je met bij het vinden van een betrouwbare koper voor je sloopauto en regelt daarbij het vervoer, de vrijwaring voor de verzekering en de afmelding bij de RDW.

Glanszwarte Kiwi Special jethelm met leer

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en veilige helm, die zeer compact is en een prettig formaat heeft en daarnaast ook nog eens een lust voor het oog is om te zien. Dan is de glanszwarte Kiwi Special absoluut het overwegen waard. Deze jethelm van Kiwi is uitermate degelijk, kwalitatief zeer hoogstaand op verschillende vlakken en ook nog eens een prachtig om te zien.

Moderne helm met stoere uitstraling en leerafwerking

De Kiwi Special heeft qua vorm het traditionele design van een jethelm. Zeer compact, rond en met een open voorkant net iets over de haarlijn van het gezicht. De helm is glanszwart aan de bovenkant van de buitenschaal en is afgewerkt met bruin kunstleer rond de onderkant van de helm. De leerafwerking is een absoluut pluspunt aan deze helm en maakt de helm prachtig om te zien. We zien niet vaak dat dergelijke afwerkingen op moderne glanszwarte helmen gebruikt worden.

Webwinkel: ScooterOnderdelenShop.com

Kiwi heeft een absoluut topproduct op de markt gebracht met deze vinding. De helm is verder ook erg stoer, door het donkere kleurgebruik en het geïntegreerde zonnevizier, die ook zorgt voor bescherming van de ogen tegen wind, regen en zon. Daarnaast levert het zonnevizier een goeie bijdrage aan de stoere uitstraling van deze fijne helm. De helm is niet alleen vanwege de uitstraling populair, maar ook vanwege het eerdergenoemde compacte formaat, dit maakt de helm namelijk erg makkelijk mee te nemen en draagbaar, bovendien past de helm bijna in elk type buddyseat of topkoffer.

SALE: ScooterOnderdelenShop.com

Uitermate veilig

Naast de fantastische looks en het prettige formaat blinkt de Kiwi Special ook uit op het gebied van veiligheid. Deze jethelm heeft diverse tests doorstaan en is ECE goedgekeurd, wat zoveel wil zeggen dat de helm voldoet aan de meest recente, door de EU gestelde veiligheidsnormen voor scooter- en motorhelmen. De Kiwi Special heeft een zacht aanvoelende binnenvoering, die zorgt voor een fijne pasvorm en ook deels uitneembaar is, waardoor je de helm ook aan de binnenkant relatief eenvoudig schoon kunt houden. De veiligheidssluiting is zeer makkelijk met slechts een hand te bedienen en zorgt dat de helm ongeacht de snelheid en windweerstand goed op het hoofd blijft zitten. De glanszwarte Kiwi Special is beschikbaar vanaf maat S tot en met maat XL.

Palletboxen van de allerbeste kwaliteit

Tijdbesparing en ruimtebesparing zijn twee van de belangrijkste manieren om opslag en vervoer meer rendabel te maken. Bij Zamko assisteren we al jaren lang bedrijven uit alle sectoren met het efficiënter en effectiever maken van het gehele logistieke proces. Zowel voor opslag, interne logistiek en transport over land of zee zijn de kunststof palletboxen van Zamko een uitkomst. Bescherm je producten tijdens het vervoer, maak in- en uitladen soepel en snel: de voordelen zijn eindeloos. Al onze palletboxen zijn duurzaam, van de hoogste kwaliteit materialen, worden gecontroleerd op stevigheid. Daar kun je van op aan.

Maak alle vervoer overzichtelijk en betrouwbaar

Het beschermen van producten op pallets is een van de beste manieren om transport betrouwbaarder én effectiever te laten plaatsvinden. Natuurlijk wordt de kans op schade tijdens transport sterk gereduceerd. Vooral voor het vervoer van kwetsbaar goed is het fijn als je er van uit kan gaan dat alles heel aankomt op de plaats van bestemming. Maar ook het indelen en opstapelen van pallets wordt een fluitje van een cent met het gebruik van een kunststof palletbox. Geen uitstekende delen betekent een efficiënter gebruik van de ruimte, een hogere doorlooptijd, en minder kans op schade.

Bij Zamko vind je nieuwe en tweedehands houten, metalen en kunststof palletboxen. Alle boxen zijn zeer licht, handig en robuust. Ze zijn dan ook geschikt voor veelvuldig gebruik. Dankzij de handige constructies kunnen veel van de palletboxen ingeklapt of uit elkaar gehaald worden. Leeg nemen ze dus weinig ruimte in. We hebben alle (Nederlandse en Europese) standaardmaten op voorraad. Ook kunnen wij op maat leveren voor iedere industrie. Voor meer informatie over alle opties die wij onze klanten bieden, onze extra accessoires en diensten, kijk je op onze website. Daar vind je gedetailleerd beschrijvingen van alle soorten kunststof palletboxen. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan bij Zamko en profiteer van de allerlaagste prijzen.

Je auto een nieuwe look geven

Car styling is al jaren populair en dat is niet voor niets. Car styling geeft een auto namelijk een unieke look. Je kan natuurlijk zelf je auto stylen maar dit kan je ook door een autogarage laten doen. Dit soort garages hebben veel ervaring in het stylen van auto’s en met jouw inbreng restylen ze je auto volledig naar wens.

Trend

Tegenwoordig is stylen allang niet meer iets wat alleen in het westen van de wereld gebeurd. In landen buiten Europa en Amerika, waaronder China, is het stylen van auto’s de gewoonste zaak van de wereld. Je zou haast kunnen zeggen dat wij achterlopen in het carstylen. Er bestaan zelfs studies die specialiseren in de kunst van het carstylen. Ook zijn er verschillende opleidingen en cursussen waarbij men leert hoe antieke auto’s gerestaureerd kunnen worden. Want ook dat is een vorm van carstyling,

Tip: goedkoop onderdelen kopen bij Auto Tuning Expert Extreme-Carstyling

Carstyling

Bij carstyling denken veel mensen direct aan het verlagen van de auto’s en brommende uitlaten, alleen is carstylen veel meer dan dat. Het stylen van een auto kan hoeft niet uitgebreid te zijn, zo is autobelettering ook een vorm van carstyling. En wat denk je van het verduisteren van ramen. Het (re)stylen van een auto kan zo minimalistisch en zo uitgebreid als je zelf wilt. Als je een beetje technisch aangelegd bent en er tijd voor hebt, dan kan het aardig zijn om zelf wat aan je auto te sleutelen. Verlagingsveren plaatsen, bijvoorbeeld, is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit, vooral omdat in dit tijdperk alles online te verkrijgen is.

Nieuws: Extreme-Carstyling breidt uit naar de UK. Zie hier Extreme-Carstyling.co.uk.

Carstyling stijgt nog steeds in populariteit en het einde hiervan is nog lang niet inzicht. Iets wat jaren geleden begon en langzaam wereldwijd meer aandacht krijgt. Tegenwoordig is het zwaartepunt van het auto stylen al verplaatst naar landen zoals China, waar men hun auto’s op de gekste manier (re)stylt. Eigenlijk alles is mogelijk bij carstyling, zolang de veiligheid van de bestuurder, passagiers en overige weggebruikers niet in gevaar komt natuurlijk.

 

 

 

Een elektrische fiets, is het het geld waard?

Het ziet er altijd zo makkelijk uit, de elektrische fiets. Het lijkt wel alsof hij bijna zweeft elke keer als er een elektrische fiets voorbij komt waaien, terwijl jij je je door de storm heen probeert te trappen. Een elektrische fiets is niet een hele goedkope aankoop. Vooral niet in vergelijking met een simpele fiets, maar is het het geld nou echt waard?

Voordelen

Een elektrische fiets heeft vele voordelen en maar enkele nadelen. Als er een harde wind staat of als je weet dat je een heuvel op moet ben je toch sneller geneigd om niet voor de fiets te gaan. Het kost allemaal veel meer energie en het fietsen onder normale omstandigheden kost al aardig wat energie, laat staan wanneer je wind tegen hebt. Met de elektrische fiets krijg je net een extra steuntje waardoor die heuvel een makkie wordt. Je pakt sneller de fiets, zonder dat je na hoeft te denken over je route en eventuele heuvels en de weersomstandigheden.

Aanbevolen: FastFuriousScooters.nl #1 aanbieder wat betreft elektrische fietsen leasen of kopen.

Sporten is goed voor het lichaam en toevallig valt fietsen onder het kopje ‘cardio’. Het is bewezen dat mensen met een elektrische fiets zo’n twee tot drie keer sneller de fiets pakken dan de gewone fiets. De elektrische fiets houdt je dus gezond en fit!

Een elektrische fiets is natuurlijk een stuk duurder dan de gewonde fiets, maar daarentegen werkt het wel als vervanging voor een auto. Denk bijvoorbeeld aan korte stukjes die niet meer met de auto hoeven of naar het werk met de fiets. Met een elektrische fiets wordt er steeds vaker gekozen voor de fiets in plaats voor de auto, omdat de wind geen rol meer speelt. In eerste instantie moet je wel eerst iets meer uitgeven, maar wanneer je gaat rekenen bespaar je toch een hele hoop benzine op lange termijn.

Ben je specifiek op zoek naar een stadsfiets e-bike om te kopen of leasen kijk dan absoluut hier!

Verder wordt het aanbod steeds groter, dus is er altijd wel een elektrische fiets die goed bij je past.

Voordelig en zonder moeite een auto laten importeren uit Duitsland

Op zoek naar een luxe model maar zat van veelste hoge prijzen en een te hoge aanschafbelasting? Dan is een auto laten importeren uit Duitsland een heel verstandige keus. Het lijkt een moeilijk en lang proces maar in werkelijkheid is het veel gemakkelijker en over de lengte van de procedure bespaart u een flink aantal centen. Waarom zou een auto bestellen in Duitsland voordeliger zijn?

  • Geproduceerde auto’s door nationale merken (Mercedes, BMW, Audi, etc.) worden goedkoper geleverancierd aan mensen die direct uit Duitsland kopen.
  • Er wordt minder belasting betaald over geïmporteerde auto’s.
  • Er is een groter aantal vers geproduceerde auto’s vergeleken met Nederland als het gaat om nationale merken (bronvermelding: doorgewinterde auto importeur Easy Import uit Lijnden).
  • Op nationaal niveau is er en grotere aanbod dan aanvraag in Duitsland.

Bij het kopen van een nieuwe auto in Nederland dan moet er een volledig BPM (aanschafbelasting) worden betaald. Volgens Automotiveimport.nl, is de BPM de aanschafbelasting die gerekend wordt over de co2 uitstoot van de auto en indien de auto als gebruikt het land binnen komt kan er op de BPM worden afgeschreven. Aangezien dat de dagelijkse productie van auto’s groter is dan de dagelijkse aanvraag is er een grotere aanbod en blijft de prijs op een laag en stabiel niveau.

Tegenwoording is het een hele populaire methode om zelf een auto te importeren uit Duitsland, het kan zelf worden gedaan maar er is ook een groot aantal verschillende vertegenwoordigingen die hulp bieden bij het transporteren van auto’s of hulp bieden bij verstandig zelf importeren. Een veel gebruikte manier om een nieuwe auto te kopen en te importeren is om online naar websites van auto dealers te kijken en te zoeken naar de goedkoopste prijzen vergeleken met andere sites. Er moet wel rekening worden gehouden met locaties en wat het beste uitkomt voor de koper geografisch gezien. Aangezien sommige dealers zijn gevestigd op een verdere locatie is het af en toe belangrijk dat de prijs van de aankoop vergeleken wordt met het bedrag dat besteed kan worden gerelateerd met het aantal gereden kilometer’s en reizen. Als er eindelijk over een nieuwe auto wordt beschikt, moet de auto dan eerst langs bij de RDW waar de auto onderzocht wordt, daarna dient er bij het kantoor van Belastingdienst BPM aangifte te worden ingediend. Daarna kan het kentekenbewijs worden ontvangen en kunnen de kentekenplaten gemaakt laten worden. Na deze procedure is de auto compleet klaar voor gebruik in Nederland en na weinig moeite kan er veel geld worden bespaard.

Indien je wat hulp nodig hebt bij een auto invoeren uit Duitsland, raadpleeg Easy Import.

Plat gezegd heb je dan geen gezeik, en je bespaard ook nog een hoop geld.

De BPM van uw voertuig berekenen

Tegenwoordig bent u als particulier zelf verantwoordelijk voor het berekenen en het aangifte doen van uw BPM – de Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen. Alle zowel in Nederland gekochte als geïmporteerde personenauto’s, motors en bestelauto’s, hebben deze belasting. De BPM-belasting hangt samen met verschillende kenmerken van uw voertuig, en in 2018 zijn er weer nieuwe BPM-tarieven gekomen. Maar het is niet moeilijk om bpm te berekenen, er zijn allerlei tools voor.

BPM voordelig berekenen

BPM-belasting is natuurlijk, zoals elke belasting, niet onderuit te komen. Maar wist u dat het met verschillende berekenmethoden ook verschillende geldbedragen kunnen zijn? Als u een gebruikte auto heeft, hoeft u niet het volledige BPM-bedrag te betalen. Zeker bij geïmporteerde voertuigen zijn er ‘trucs’ om uw BPM zo voordelig mogelijk te krijgen. Dit heeft puur te maken met de manier waarop u het berekent. De berekenmethode van Belastingdienst helpt u namelijk niet aan de meest voordelige BPM.

Als u uw bpm zo voordelig mogelijk wilt berekenen heeft u de volgende gegevens nodig: het merk van uw auto, het model, de KM-stand, de datum van uw eerste toelating in het buitenland, het chassisnummer, uw co2-uitstoot, de standaarduitrusting van uw auto en de optielijst inclusief de prijzen die u bij de aanschaf van uw auto hebt gehad.

Het zelf berekenen van de BPM is niet eenvoudig, maar er zijn goede online tools die u hierbij kunnen helpen. De reden dat het complex is, is dat er niet één berekeningswijze is die voor alle voertuigen het voordeligste is. Deze BPM calculator helpt u bij het optimaal berekenen van BPM. Er zijn 5 vrij eenvoudige stappen die u moet doorlopen, waarbij alle factoren op de meest voordelige manier worden meegenomen.

Heeft u een rijvoertuig en wilt u de meest voordelige BPM? Dan maakt dit het BPM berekenen een stuk makkelijker.

Vrachtwagen laten bekleden

Is het interieur van uw vrachtwagen aan vernieuwing toe? Kies dan voor vrachtwagen bekleding. Hiermee maakt u uw truck weer als nieuw, waardoor u extra van uw truck kunt genieten. Een goed ingerichte vrachtwagen is belangrijk. Niet alleen voor het rijcomfort, maar ook voor uw eigen beleving. Als trucker bent u immers vaak dagen op weg. U wilt dan natuurlijk wel in een mooi ingerichte vrachtwagen de dag doorbrengen. Dankzij het bekleden van een vrachtwagen kunt u uw truck helemaal van uzelf maken en dat is toch ook wat u wilt?

Niet alleen de binnenkant

Vrachtwagen bekleding draait uiteraard niet alleen om de binnenkant van uw truck. Het is ook heel belangrijker dat de buitenkant van uw truck er goed uitziet. Dat is immers het eerste wat mensen van uw truck zien. Hierbij zijn o.a. de lampen, het spuitwerk en de uitlaat van belang.

Laat u informeren over wat er allemaal mogelijk is

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vrachtwagen bekleding voor uw truck? Wij raden AB-interieurs van harte aan. Dit bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in vrachtwagen bekleding en levert van stoelhoezen tot aan gordijnen. Van complete media en audio tot aan het spuitwerk van uw truck.

Uw eigen truck

Wenst u ook een eigen truck, die helemaal voldoet aan uw wensen? Dan is het tijd geworden voor vrachtwagen bekleding, ook wel truckstoffering genoemd. Dat is een keuze waar u zeker geen spijt van zult krijgen. U kunt weer jarenlang genieten van uw nieuw ingerichte vrachtwagen, wat weer veel kilometers rijplezier zal opleveren!

Het kiezen van een geschikt verhuisbedrijf

Verhuizen gebeurd elke dag in Nederland. Dagelijks verhuizen behoorlijk wat mensen van de ene plek naar een andere plek in het land. Dit kan in dezelfde woonplaats zijn, maar kan ook een grote afstand bedragen. Daarnaast verschilt ook het aantal spullen wat meegenomen moet worden met de verhuizing. Zo zijn er verhuizingen waar een flinke vrachtwagen aan te pas moet komen, maar zijn er ook situaties waarbij er eigenlijk, maar weinig spullen mee hoeven. Daarnaast verschilt ook de tijdsdruk, zo zijn er gevallen waarbij de verhuizing snel moet gebeuren en moet het interieur in korte tijd in de nieuwe woning staan. Het kiezen voor een verhuisbedrijf is eigenlijk altijd wel een verstandige optie als je graag voor zekerheid en effectiviteit wilt gaan.

Wat doet een verhuisbedrijf

De taak van een verhuisbedrijf is doormiddel van een professionele aanpak, goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen. Er zijn een aantal soorten verhuizingen te onderscheiden:

  • Eigen verhuizing: Dit type verhuizing kenmerkt zich doordat de verhuizing grotendeels zelf gebeurd. Veel werkzaamheden worden niet uitbesteedt, echter beschikken ze niet in alle gevallen over de juiste middelen. In deze gevallen wordt vaak gekozen voor het huren van een aanhangwagen of vrachtwagen.
  • Nationale verhuizing: Deze verhuizing kenmerkt zich doordat de verhuizing binnen de landsgrenzen blijft. Vaak worden de goederen en het interieur ingepakt en vervoerd.
  • Internationale verhuizing: Deze verhuizing kenmerkt zich doordat de verhuizing buiten de landsgrenzen komt. Meestal zijn kleine verhuisbedrijven hier niet toe in staat en is deze klus meestal voor de grotere verhuisbedrijven.
  • Bedrijfs- en projectverhuizing: Dit type verhuizing kenmerkt zich doordat het verhuisbedrijf de spullen direct op de goede plaats neerzet. Het verhuisbedrijf moet in deze situatie wel in bezit zijn van een zogenoemd PPV certificaat.

Verhuisbedrijf Zaandam kiezen

De meeste verhuisbedrijven zijn regionaal actief. Er bestaan ook veel verschillende aanbieders van deze dienst en dat maakt de keus soms best lastig. Er zijn mogelijkheden om aanbieders te vergelijken of door informatie te vinden online of van bekenden. Ervaringen zeggen meestal veel over de uiteindelijke dienst. Een verhuisbedrijf wat over verschillende keurmerken beschikken zeggen ook iets over de professionaliteit van het bedrijf en de service.