Een elektrische fiets, is het het geld waard?

Het ziet er altijd zo makkelijk uit, de elektrische fiets. Het lijkt wel alsof hij bijna zweeft elke keer als er een elektrische fiets voorbij komt waaien, terwijl jij je je door de storm heen probeert te trappen. Een elektrische fiets is niet een hele goedkope aankoop. Vooral niet in vergelijking met een simpele fiets, maar is het het geld nou echt waard?

Voordelen

Een elektrische fiets heeft vele voordelen en maar enkele nadelen. Als er een harde wind staat of als je weet dat je een heuvel op moet ben je toch sneller geneigd om niet voor de fiets te gaan. Het kost allemaal veel meer energie en het fietsen onder normale omstandigheden kost al aardig wat energie, laat staan wanneer je wind tegen hebt. Met de elektrische fiets krijg je net een extra steuntje waardoor die heuvel een makkie wordt. Je pakt sneller de fiets, zonder dat je na hoeft te denken over je route en eventuele heuvels en de weersomstandigheden.

Aanbevolen: FastFuriousScooters.nl #1 aanbieder wat betreft elektrische fietsen leasen of kopen.

Sporten is goed voor het lichaam en toevallig valt fietsen onder het kopje ‘cardio’. Het is bewezen dat mensen met een elektrische fiets zo’n twee tot drie keer sneller de fiets pakken dan de gewone fiets. De elektrische fiets houdt je dus gezond en fit!

Een elektrische fiets is natuurlijk een stuk duurder dan de gewonde fiets, maar daarentegen werkt het wel als vervanging voor een auto. Denk bijvoorbeeld aan korte stukjes die niet meer met de auto hoeven of naar het werk met de fiets. Met een elektrische fiets wordt er steeds vaker gekozen voor de fiets in plaats voor de auto, omdat de wind geen rol meer speelt. In eerste instantie moet je wel eerst iets meer uitgeven, maar wanneer je gaat rekenen bespaar je toch een hele hoop benzine op lange termijn.

Ben je specifiek op zoek naar een stadsfiets e-bike om te kopen of leasen kijk dan absoluut hier!

Verder wordt het aanbod steeds groter, dus is er altijd wel een elektrische fiets die goed bij je past.

Leave a Reply

Your email address will not be published.