De BPM van uw voertuig berekenen

Tegenwoordig bent u als particulier zelf verantwoordelijk voor het berekenen en het aangifte doen van uw BPM – de Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen. Alle zowel in Nederland gekochte als geïmporteerde personenauto’s, motors en bestelauto’s, hebben deze belasting. De BPM-belasting hangt samen met verschillende kenmerken van uw voertuig, en in 2018 zijn er weer nieuwe BPM-tarieven gekomen. Maar het is niet moeilijk om bpm te berekenen, er zijn allerlei tools voor.

BPM voordelig berekenen

BPM-belasting is natuurlijk, zoals elke belasting, niet onderuit te komen. Maar wist u dat het met verschillende berekenmethoden ook verschillende geldbedragen kunnen zijn? Als u een gebruikte auto heeft, hoeft u niet het volledige BPM-bedrag te betalen. Zeker bij geïmporteerde voertuigen zijn er ‘trucs’ om uw BPM zo voordelig mogelijk te krijgen. Dit heeft puur te maken met de manier waarop u het berekent. De berekenmethode van Belastingdienst helpt u namelijk niet aan de meest voordelige BPM.

Als u uw bpm zo voordelig mogelijk wilt berekenen heeft u de volgende gegevens nodig: het merk van uw auto, het model, de KM-stand, de datum van uw eerste toelating in het buitenland, het chassisnummer, uw co2-uitstoot, de standaarduitrusting van uw auto en de optielijst inclusief de prijzen die u bij de aanschaf van uw auto hebt gehad.

Het zelf berekenen van de BPM is niet eenvoudig, maar er zijn goede online tools die u hierbij kunnen helpen. De reden dat het complex is, is dat er niet één berekeningswijze is die voor alle voertuigen het voordeligste is. Deze BPM calculator helpt u bij het optimaal berekenen van BPM. Er zijn 5 vrij eenvoudige stappen die u moet doorlopen, waarbij alle factoren op de meest voordelige manier worden meegenomen.

Heeft u een rijvoertuig en wilt u de meest voordelige BPM? Dan maakt dit het BPM berekenen een stuk makkelijker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.