Voordelig en zonder moeite een auto laten importeren uit Duitsland

Op zoek naar een luxe model maar zat van veelste hoge prijzen en een te hoge aanschafbelasting? Dan is een auto laten importeren uit Duitsland een heel verstandige keus. Het lijkt een moeilijk en lang proces maar in werkelijkheid is het veel gemakkelijker en over de lengte van de procedure bespaart u een flink aantal centen. Waarom zou een auto bestellen in Duitsland voordeliger zijn?

  • Geproduceerde auto’s door nationale merken (Mercedes, BMW, Audi, etc.) worden goedkoper geleverancierd aan mensen die direct uit Duitsland kopen.
  • Er wordt minder belasting betaald over geïmporteerde auto’s.
  • Er is een groter aantal vers geproduceerde auto’s vergeleken met Nederland als het gaat om nationale merken (bronvermelding: doorgewinterde auto importeur Easy Import uit Lijnden).
  • Op nationaal niveau is er en grotere aanbod dan aanvraag in Duitsland.

Bij het kopen van een nieuwe auto in Nederland dan moet er een volledig BPM (aanschafbelasting) worden betaald. Volgens Automotiveimport.nl, is de BPM de aanschafbelasting die gerekend wordt over de co2 uitstoot van de auto en indien de auto als gebruikt het land binnen komt kan er op de BPM worden afgeschreven. Aangezien dat de dagelijkse productie van auto’s groter is dan de dagelijkse aanvraag is er een grotere aanbod en blijft de prijs op een laag en stabiel niveau.

Tegenwoording is het een hele populaire methode om zelf een auto te importeren uit Duitsland, het kan zelf worden gedaan maar er is ook een groot aantal verschillende vertegenwoordigingen die hulp bieden bij het transporteren van auto’s of hulp bieden bij verstandig zelf importeren. Een veel gebruikte manier om een nieuwe auto te kopen en te importeren is om online naar websites van auto dealers te kijken en te zoeken naar de goedkoopste prijzen vergeleken met andere sites. Er moet wel rekening worden gehouden met locaties en wat het beste uitkomt voor de koper geografisch gezien. Aangezien sommige dealers zijn gevestigd op een verdere locatie is het af en toe belangrijk dat de prijs van de aankoop vergeleken wordt met het bedrag dat besteed kan worden gerelateerd met het aantal gereden kilometer’s en reizen. Als er eindelijk over een nieuwe auto wordt beschikt, moet de auto dan eerst langs bij de RDW waar de auto onderzocht wordt, daarna dient er bij het kantoor van Belastingdienst BPM aangifte te worden ingediend. Daarna kan het kentekenbewijs worden ontvangen en kunnen de kentekenplaten gemaakt laten worden. Na deze procedure is de auto compleet klaar voor gebruik in Nederland en na weinig moeite kan er veel geld worden bespaard.

Indien je wat hulp nodig hebt bij een auto invoeren uit Duitsland, raadpleeg Easy Import.

Plat gezegd heb je dan geen gezeik, en je bespaard ook nog een hoop geld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.